H επικεφαλής της Fed Τζάνετ Γέλεν ίσως αρχίσει να ψάχνει για άλλη δουλειά, αν ο Ντόναλντ Τραμπ εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, με βάση τα όσα δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υποψήφιος και φαβορί για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.
«Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο για ανανέωση θητείας, αλλά θα έτεινα προς το να βάλω κάποιον άλλο», ανέφερε σε συνέντευξη του στο Fortune, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως η κα Γέλεν έχει κάνει χρήσιμη δουλειά.
Όπως μεταδίδει το Politico, ενώ άφησε να εννοηθεί πως είναι υπέρ της επεκτατικής νομισματικής πολιτικής που ακολουθεί η κα Γέλεν, ο κ. Τράμπ σημείωσε ότι «υπάρχουν πολλά καλά που μπορούν να γίνουν και δεν γίνονται».
Ο ίδιος δεν έφερε κάποιο παράδειγμα.
«Ο κόσμος πιστεύει ότι η Fed θα έπρεπε να αυξήσει τα επιτόκια. Αν τα επιτόκια ήταν 3% ή 4% ή κάτι τέτοιο, τότε αν προσθέτατε αυτό το νούμερο σε μια ήδη αδύναμη οικονομία όσον αφορά στο τι παράγουμε, τότε το νούμερο αυτό είναι ένα πολύ τρομακτικό νούμερο», σημείωσε.