Die Welt: VW και ΗΠΑ συμφώνησαν σε αποζημίωση $5.000 για κάθε πελάτη

H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα καταβάλλει 5.000 δολάρια αποζημίωση σε κάθε ιδιοκτήτη μοντέλου της εταιρείας που επηρεάζεται από το σκάνδαλο. H συμφωνία με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ θα παρουσιαστεί την Πέμπτη σε δικαστή στο Σαν Φρανσίσκο.

Die Welt: VW και ΗΠΑ συμφώνησαν σε αποζημίωση $5.000 για κάθε πελάτη

Η Volkswagen κατέληξε σε διακανονισμό με τις αμερικάνικες αρχές για το σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων στα αυτοκίνητα με μηχανές ντίζελ.

H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα καταβάλλει 5.000 δολάρια αποζημίωση σε κάθε ιδιοκτήτη μοντέλου της εταιρείας που επηρεάζεται από το σκάνδαλο, σύμφωνα με την Die Welt.

Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) έχει απαιτήσει την ανάκληση 500.000 αυτοκινήτων Volkswagen.

Όπως μεταδίδει το Reuters, πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις ανέφεραν στην γερμανική εφημερίδα ότι η συμφνωία θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στον δικαστή Τσαρλς Μπρέιερ στο Σαν Φρανσίσκο.

Τον περασμένο μήνα Aμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής έδωσε  διορία ως τις 21 Απριλίου στις ρυθμιστικές αρχές και στην Volkswagen για να συμφωνήσουν σε ένα διακανονισμό για το λεγόμενο dieselgate.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v