Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Carlos Slim εξετάζει πώληση μεριδίου της Royal KPN

Η America Movil πουλά το 21% που κατέχει στον ολλανδικό φορέα. Πιθανότερος αγοραστής η γαλλική Orange. Η KPN επιθυμεί επενδυτές που θα στηρίξουν την τρέχουσα στρατηγική της και ίσως κάνουν προσφορά για ολόκληρη την εταιρία.

Ο Carlos Slim εξετάζει πώληση μεριδίου της Royal KPN

Η America Movil του δισεκατομμυριούχου Carlos Slim εξετάζει την πιθανότητα πώλησης ενός μεριδίου μειοψηφίας που κατέχει στην ολλανδική εταιρία τηλεπικοινωνιών Royal KPN, λιγότερο από τρία χρόνια αφού ο Μεξικανός προσπάθησε χωρίς επιτυχία να εξαγοράσει το σύνολο της εταιρίας.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, το 21% που έχει στην κατοχή της η America Movil -του οποίου η αξία εκτιμάται περίπου στα 3,2 δισ. ευρώ- ενδέχεται να προσελκύσει άλλες εταιρίες τηλεφωνίας, περιλαμβανομένου του γαλλικού φορέα Orange.

Ο Slim δεν έχει προχωρήσει σε τελική απόφαση σχετικά με το χρόνο ή τη δομή της συναλλαγής, αναφέρουν.

«Τα παραδοσιακά μέρη είναι οι Deutsche Telekom, Orange και Altice», τόνισε ο Ruben Devos, αναλυτής του KBC Group. Όπως πρόσθεσε, «από αυτούς τους τρεις, η Orange είναι η πιο πιθανή».

Προκειμένου να αγοράσει ένα μερίδιο της KPN, η Deutsche Telekom θα έπρεπε πρώτα να πουλήσει την ολλανδική μονάδα T-Mobile Netherlands, επεσήμανε ο Devos. Από την άλλη, η Altice που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Patrick Drahi μάλλον έχει ήδη σταματήσει μια ευρεία επέκταση στην Ευρώπη, προκειμένου να εστιάσει στη μείωση κόστους, χρέους και επενδύσεων στις υπάρχουσες επιχειρήσεις, λένε οι αναλυτές.

Παρότι η ολλανδική KPN δεν έχει άμεσα λόγο στην πώληση του μεριδίου, επιδιώκει να βρει επενδυτές που θα στηρίξουν τη διοίκηση και την τρέχουσα στρατηγική της, υπογραμμίζει μια πηγή.

Η εταιρία έχει απευθυνθεί σε κρατικά επενδυτικά ταμεία και άλλους πιθανούς μακροπρόθεσμους επενδυτές στην Ασία, με εμπειρία στις τηλεπικοινωνίες και που πιθανώς θα προχωρήσουν σε προσφορές για ολόκληρη την εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v