Γαλλία: Εφοδος στα γραφεία της Peugeot

Στο στόχαστρο των αρχών οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι αρμόδιες αρχές πραγματοποίησαν έρευνες τόσο στα γραφεία της Peugeot όσο και της Mitsubishi.

Γαλλία: Εφοδος στα γραφεία της Peugeot

Εφοδο στα γραφεία της Peugeot πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι γαλλικές αρχές στο πλαίσιο έρευνας για τις εκπομπές ρύπων, ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία.

«Ο όμιλος PSA επιβεβαιώνει την συμμόρφωση των οχημάτων του με τις εκπομπές ρύπων σε όλες τις χώρες όπου λειτουργεί» σημειώνεται σύμφωνα με το Reuters στην ανακοίνωση.

«Σίγουρος για τις τεχνολογίες του, ο όμιλος PSA συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη η Volkswagen κατέληξε σε διακανονισμό 10 δισ. δολαρίων με τις αμερικανικές αρχές για το σκάνδαλο dieselgate.

Eν τω μεταξύ, η ιαπωνική Mitsubishi ανακοίνωσε πως το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας πραγματοποίησε έφοδο στο τμήμα ερευνών της εταιρείας, στο πλαίσιο έρευνας για την χειραγώγηση δεδομενών για την οικονομία καυσίμων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε την έφοδο στο κέντρο ερευνών στην Ναγκόγια. Την Τετάρτη το υπουργείο είχε ανακοινώσει πως πραγματοποιεί έλεγχο σε κτίρια της εταιρείας.

Εκπρόσωπος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανέφερε πως η έρυνα θα συνεχιστεί και την Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v