Starbucks: Αύξηση 16% στα κέρδη το τελευταίο τρίμηνο

Η εταιρία εμφάνισε αυξημένη ζήτηση στην εγχώρια αγορά της, τις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνεχίζει να επεκτείνεται διεθνώς, ενώ χθες άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην Νότια Αφρική. Τα έσοδα στο τρίμηνο αυξήθηκαν 9,4%.

Starbucks: Αύξηση 16% στα κέρδη το τελευταίο τρίμηνο

Η Starbucks ανακοίνωσε πως τα κέρδη της το τελευταίο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 16%, καθώς η αλυσίδα εμφάνισε αυξημένη ζήτηση στην εγχώρια αγορά της. Ωστόσο οι πωλήσεις δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Συνολικά, η εταιρία εμφάνισε κέρδη ύψους 575,1 εκατ. δολαρίων ή 39 cents ανά μετοχή, από 494,9 εκατ. δολάρια ή 33 cents ανά μετοχή το περασμένο έτος. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 9,4% σε 4,99 δισ. από 4,56 δισ.

Οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει κατά μέσο όρο κέρδη 39 cents από έσοδα 5,3 δισ. δολαρίων.

Οι πωλήσεις σε καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον ένα χρόνο αυξήθηκαν 6%, αν και οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο της τάξης του 6,7%.

Οι πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν 7%, γεγονός που αντιστάθμισε τη χαμηλότερη ανάπτυξη στην Ευρώπη, όπου η εταιρία έχει πληγεί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες και από το ισχυρό δολάριο που κάνει τα ροφήματα πιο ακριβά σε ξένα νομίσματα. Οι πωλήσεις στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά ένα μικρότερο από το αναμενόμενο 1% στο τρίμηνο.

Η Starbucks άνοιξε την Πέμπτη το πρώτη της κατάστημα στην Νότια Αφρική. Σε όλο τον κόσμο είχε σχεδόν 24.000 καταστήματα στα τέλη Μαρτίου, το οποίο μεταφράζεται σε μια αύξηση 8,3% από το περασμένο έτος. Η ανάπτυξη συναλλαγών στην Κίνα αυξήθηκ 5%, ενώ η εταιρία ανέβασε τη βάση καταστημάτων σε όλη την Ασία κατά 18% το τελευταίο τρίμηνο.

Για το σύνολο του έτους, προβλέπει κέρδη ύψους 1,88 με 1,89 δολαρίου ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v