Google: Τα σχέδια για YouTube και cloud εκτοξεύουν τις δαπάνες

Η εταιρία εμφάνισε αύξηση 27% στις δαπάνες στο τρίμηνο, καθώς εστιάζει σε YouTube και cloud. Οι πλατφόρμες έχουν αποδειχθεί προσοδοφόρες και διαρκώς αναπτυσσόμενες, ενώ η Google επιθυμεί να ανταγωνιστεί Amazon, Microsoft και Netflix.

Google: Τα σχέδια για YouTube και cloud εκτοξεύουν τις δαπάνες

Τα κέρδη της Alphabet δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ τα σχέδια της Google για YouTube και cloud φαίνεται πως εκτοξεύουν τις δαπάνες.

Τα προσαρμοσμένα μηνιαία κέρδη της μητρικής εταιρίας της Google, ύψους 5,25 δισ. ήταν περίπου 310 εκατ. δολάρια λιγότερα συγκριτικά με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών, τονίζει το MarketWatch.

Η πτώση οφείλεται σε μια μεγάλη αύξηση 27% στις δαπάνες από το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους, η οποία, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, σχετίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό με δύο επιχειρήσεις όπου η Google βλέπει πιθανότητα πολύ μεγάλης ανάπτυξης.

Τα κόστη σε αυτά τα τμήματα εκτιμάται πως θα αποζημιώσουν την εταιρία στο μέλλον, καθώς προσπαθεί να οικοδομήσει μια υπηρεσία cloud που θα είναι ισχυρός αντίπαλος στις αντίστοιχες των Amazon και Microsoft, καθώς και να μετατρέψει το συνδρομητικό YouTube σε βιώσιμο ανταγωνιστή των Netflix και Hulu.

Παρότι το YouTube ήδη φέρνει έσοδα, ο Sundar Pichai, διευθύνων σύμβουλος της βασικής μονάδας της Google, ευελπιστεί να τονώσει τη συνδρομητική υπηρεσία: «Το YouTube έχει ακόμη εκπληκτικό momentum και συνεχίζουμε να επενδύουμε πολύ εκεί», ανέφερε. Oι πλατφόρμες video streaming και cloud έχουν ήδη αποδειχθεί προσοδοφόρες και συνεχώς αναπτυσσόμενες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v