Lloyds: Βαθύτερες περικοπές από τις προγραμματισμένες

Η τράπεζα έχει ανακοινώσει την εξάλειψη 9.000 θέσεων. Πηγές αναφέρουν ότι εξετάζει βαθύτερες περικοπές. Στο τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινώσει πτώση 7% στα υποκείμενα κέρδη προ φόρων.

Lloyds: Βαθύτερες περικοπές από τις προγραμματισμένες

Η Lloyds Banking Group εξετάζει βαθύτερες περικοπές, πέραν του στόχου του για εξάλειψη 9.000 θέσεων εργασίας μέχρι το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Η βρετανική τράπεζα θα μπορούσε να περικόψει περισσότερες θέσεις απ' ότι περιγράφει το σχέδιο του Οκτωβρίου του 2014, προκειμένου να μειώσει τα έξοδα. Εκπρόσωπος της εταιρίας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Στο μεταξύ, η τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου στις 28 Απριλίου, και εκτιμάται πως θα εμφανίσει κέρδη προ φόρων ύψους 1,92 δισ. στερλινών (2,75 δισ. δολάρια). Αυτό μεταφράζεται σε μια πτώση 7% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Ο διευθύνων σύμβουλος Antonio Horta-Osorio προσπαθεί να μειώσει τα κόστη καθώς η Τράπεζα της Αγγλίας διατηρεί τα επιτόκια σε χαμηλά ρεκόρ, πλήττοντας τα κέρδη εν μέσω γενικότερης ανησυχίας για την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης. Τράπεζες σε όλο τον κόσμο εξαλείφουν προσωπικό, εγκαταλείπουν λιγότερο επικερδή περιουσιακά στοιχεία και περικόπτουν κόστη για να τονώσουν τις αποδόσεις σε περιβάλλον μεταβλητών αγορών και αυστηρότερων κανονισμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v