Συγχώνευση με την Condor της Thomas Cook «ψάχνει» η Lufthansa

Ο CEO της Lufthansa τονίζει την ανάγκη ενός ακόμη κύματος ενοποίησης στην Ευρώπη. Οι συζητήσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, από συνεργασία μέχρι και εξαγορά της Condor από τη γερμανική εταιρία.

Συγχώνευση με την Condor της Thomas Cook «ψάχνει» η Lufthansa

Η Deutsche Lufthansa βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Condor Airlines του Thomas Cook Group σχετικά με μια συγχώνευση, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον των συζητήσεων και τις οποίες επικαλείται το MarketWatch. Όπως αναφέρει, ο γερμανικός μεταφορέας προσπαθεί να επεκτείνει τη μονάδα χαμηλού κόστους Eurowings.

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και δεν υπάρχει διαβεβαίωση πως θα επιτευχθεί κάποια συμφωνία, τόνισαν οι πηγές. Οι συζητήσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, από απλή συνεργασία, μέχρι και εξαγορά της Condor από τη Lufthansa. Η τελευταία, κάποτε είχε στην κατοχή της την Condor πριν προχωρήσει σε πώληση του μεριδίου της.

«Θεωρώ πως η Ευρώπη χρειάζεται άμεσα άλλο ένα κύμα ενοποίησης», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρίας, Carsten Spohr, τον περασμένο μήνα. Η μονάδα χαμηλού κόστους Eurowings έχει δημιουργηθεί με τρόπο ώστε να μπορεί να «λειτουργεί πως εργαλείο για ενοποίηση», πρόσθεσε.

Η Lufthansa εξετάζει το τελευταίο διάστημα και το αν θα εκμεταλλευτεί μια option εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της Brussels Airlines, της οποίας κατέχει ήδη το 45%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v