Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώην CEO της Barclays θέλει να αγοράσει τις αφρικανικές της επιχειρήσεις

Το πρώην στέλεχος συγκεντρώνει χρηματοδότηση για να προχωρήσει σε προσφορά. Η Barclays πουλά τις αφρικανικές δραστηριότητες για να απλοποιήσει την επιχείρηση και να διατηρήσει κεφάλαιο.

Πρώην CEO της Barclays θέλει να αγοράσει τις αφρικανικές της επιχειρήσεις

Ο Bob Diamond, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος που έφυγε από την Barclays το 2012 εξαιτίας του σκανδάλου για τη χειραγώγηση του Libor, ενώνει τις δυνάμεις του με την Carlyle με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να αγοράσει τις αφρικανικές επιχειρήσεις της βρετανικής τράπεζας.

Με τη βοήθεια της αμερικανικής εταιρίας, το πρώην στέλεχος προσπαθεί να συγκεντρώσει αρκετή χρηματοδότηση για να προχωρήσει σε προσφορά για τις δραστηριότητες που πουλά η Barclays στην Αφρική.

Σύμφωνα με τον Guardian, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Diamond ενδιαφέρεται για τις επιχειρήσεις ήδη από τον προηγούμενο μήνα, όταν η τράπεζα ανακοίνωσε πως σκοπεύει να αποσυρθεί σταδιακά από την ήπειρο.

Μέχρι στιγμή, το ενδιαφέρον του μονοπωλούσε η Atlas Mara, μια επιχείρηση που διαπραγματεύεται στο LSE και είναι αξίας 250 εκατ. στερλινών. Πρόκειται για ένα μόνο κομμάτι της χρηματοδότησης που θα χρειαστεί για να αγοράσει όλες τις επιχείρησης της Barclays.

Ωστόσο, την Κυριακή το Sky News μετέδωσε ότι ο πρώην CEO χρησιμοποιεί το επενδυτικό του όχημα Altal Merchant Capital -που έχει στην κατοχή του ένα μερίδιο στην Atlas Mara- προκειμένου να προχωρήσει με την προσφορά.

Τα σχέδια του Diamond βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και δεν έχει γίνει κάποια επίσημη προσέγγιση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays, Jes Staley, ο οποίος αντικατέστησε το Δεκέμβριο τον Bob Diamond, πουλά τις αφρικανικές επιχειρήσεις προκειμένου να απλοποιήσει την επιχείρηση και να διατηρήσει κεφάλαια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v