Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Κέρδισε αμυντικό συμβόλαιο 40 δις. δολαρίων στην Αυστραλία

"Ψήφος εμπιστοσύνης" από την Αυστραλία στην γαλλική αμυντική DCNS, η οποία κέρδισε συμβόλαιο για την κατασκευή στόλου 12 νέων υποβρυχίων.

Γαλλία: Κέρδισε αμυντικό συμβόλαιο 40 δις. δολαρίων στην Αυστραλία

Η Γαλλία νίκησε την Ιαπωνία και την Γερμανία κερδίζοντας συμβόλαιο ύψους 50 δισ. δολαρίων Αυστραλίας (40 δισ. δολαρίων ΗΠΑ) για την κατασκευή στόλου 12 νέων υποβρυχίων για την Αυστραλία, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Malcolm Turnbull.

Η νίκη της κρατικής DCNS Group σημαίνει ψήφο εμπιστοσύνης για την αμυντική βιομηχανία της Γαλλίας, αλλά και πλήγμα για την προσπάθεια του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε να αναπτύξει μια εξαγωγική αμυντική βιομηχανία.

Η Αυστραλία ενισχύει τις αμυντικές δαπάνες της στη προσπάθειά της να προστατεύσει τα στρατηγικά και εμπορικά της συμφέροντα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, την ώρα που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ισχύ της Κίνας.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν οι ιαπωνικές Mitsubishi Heavy Industries και Kawasaki Heavy Industries, η γαλλική DCNS και η γερμανική ThyssenKrupp.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v