Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Standard Chartered: Πτώση 64% στα κέρδη το α' τρίμηνο

Τα έσοδα της τράπεζας έπεσαν σε όλες τις επιχειρήσεις της. Ο CEO προσπαθεί να πουλήσει επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία. Η Standard Chartered εμφάνισε πέρυσι ζημιές για πρώτη φορά από το 1989.

Standard Chartered: Πτώση 64% στα κέρδη το α τρίμηνο

Η Standard Chartered εμφάνισε μια πτώση 64% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου, καθώς τα έσοδα υποχώρησαν σε όλες τις επιχειρήσεις της.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων ήταν 539 εκατ. δολάρια από 1,5 δισ. δολάρια το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους. Τα έσοδα μειώθηκαν 24% σε 3,35 δισ., έναντι μιας μέσης εκτίμησης των αναλυτών για 3,49 δισ. δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Bill Winters, έφερε στην Standard Chartered μια νέα διοικητική ομάδα και προσπαθεί να αναδιαρθρώσει ή να διαθέσει περιουσιακά στοιχεία αξίας 100 δισ. που ενέχουν κινδύνους, εστιάζοντας στην Ασία. Η τράπεζα εμφάνισε πέρυσι ζημιές σε ετήσια βάση για πρώτη φορά από το 1989 και προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια απότομη πτώση στα έσοδα από αυξανόμενες απομειώσεις δανείων μετά την κατάρρευση της αγοράς εμπορευμάτων.

«Αν και οι συνθήκες στο trading παρέμειναν δύσκολες το πρώτο τρίμηνο, συνεχίζουμε να σημειώνουμε καλή πρόοδο στους στρατηγικούς μας στόχους», ανέφερε πάντως ο CEO σε ανακοίνωσή του σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Standard Chartered προσπαθεί να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία αξίας τουλάχιστον 4,4 δισ. δολαρίων στην Ασία, περιλαμβανομένων δανείων 1,4 δισ. προς ινδικές εταιρίες. Ταυτόχρονα, επιθυμεί να «ξεφορτωθεί» περισσότερα δάνεια σε Αφρική και Μέση Ανατολή, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση.

Η μετοχή της τράπεζας έχει πέσει μέχρι και 7,6% φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v