Randstad: Αύξηση 72% στα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο

Οι πωλήσεις επιβραδύνθηκαν, αλλά η εταιρία βλέπει βελτίωση των συνθηκών στην Ευρώπη. Η τάση για επιβράδυνση στα έσοδα συνεχίζεται στο δεύτερο τρίμηνο.

Randstad: Αύξηση 72% στα καθαρά κέρδη το α τρίμηνο

Η Randstad Holding, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες προσωρινού προσωπικού στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα μια αύξηση στα κέρδη του πρώτου τριμήνου, παρότι επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη στις πωλήσεις.

Η ολλανδική εταιρία, η οποία ανταγωνίζεται την αμερικανική Manpower και την ελβετική Adecco, τόνισε ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 72% σε 103 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITA εμφάνισαν αύξηση 15% σε 166 εκατ.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 5% σε οργανική βάση, σε 4,7 δισ. ευρώ, μια επιβράδυνση από το 6,6% του περασμένου τριμήνου. Η Randstad επεσήμανε ότι οι πωλήσεις στις αρχές Απριλίου καταδεικνύουν ότι η τάση αυτή συνεχίζεται και στο δεύτερο τρίμηνο.

«Παρά την παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα, καταφέραμε και πάλι μια ανάπτυξη μεσαίου μονοψήφιου ποσοστού», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Jacques van den Broek. «Το ποσοστό ανάπτυξής μας και μια υπεραπόδοση στη Γαλλία (...) και η αυξανόμενη ανάπτυξη στη Γερμανία, αποτελούν ενδείξεις βελτίωσης των συνθηκών στην Ευρώπη», συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v