Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Swedbank: Στάσιμα τα κέρδη στο α' τρίμηνο

Τα κέρδη της ελβετικής τράπεζας ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Η Swedbank τονίζει τους κινδύνους για τα δάνεια και παρακολουθεί στενά τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο πετρέλαιο.

Swedbank: Στάσιμα τα κέρδη στο α τρίμηνο

Η Swedbank, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Σουηδίας και της περιοχής της Βαλτικής, ανακοίνωσε σήμερα στάσιμα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο, καθώς τα μειούμενα έσοδα από τα χαμηλά επιτόκια αντισταθμίστηκαν από τις χαμηλότερες δαπάνες.

Η τράπεζα τόνισε ότι τα καθαρά της κέρδη άγγιξαν τα 4,31 δισ. σουηδικές κορώνες (529 εκατ. δολάρια) στο τρίμηνο, έναντι 4,32 δισ. την ίδια περίοδο του περασμένου έτους. Πάντως, τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών για κέρδη ύψους 3,99 δισ. κορώνες.

«Τα αυξημένα ρίσκα (στην πίστωση) έχουν σηματοδοτήσει μια αύξηση στον κίνδυνο πτωχεύσεων, οδηγώντας σε υψηλότερες απαιτήσεις σε κεφάλαια, καθώς και σε αυξημένες προβλέψεις», ανέφερε η νεοπροσληφθείσα διευθύνουσα σύμβουλος Birgitte Bonnesen, προσθέτοντας ότι «η κατάσταση των εταιριών που συνδέονται με το πετρέλαιο παρακολουθούνται συνεχώς και ένας στενός διάλογος συνεχίζεται με τους πελάτες».

Η Swedbank συμπλήρωσε ότι η ζήτηση για εταιρικό δανεισμό παρέμεινε χαμηλή το πρώτο τρίμηνο, αλλά ο συνολικός δανεισμός στο κοινό αυξήθηκε 3% σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v