Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Toshiba: Απομείωση 2,3 δισ. της αμερικανικής πυρηνικής μονάδας

Οι αναλυτές ανέμεναν εδώ και χρόνια την απομείωση, καθώς η εταιρία έχει βρεθεί με τεράστια οικονομικά προβλήματα μετά την αποκάλυψη ότι για χρόνια παρουσίαζε καλύτερα αποτελέσματα από τα πραγματικά.

Toshiba: Απομείωση 2,3 δισ. της αμερικανικής πυρηνικής μονάδας

Η Toshiba Corp τόνισε πως θα μειώσει την αξία της αμερικανικής της μονάδας πυρηνικής ενέργειας Westinghouse Electric, κατά 2,3 δισ. δολάρια, κυρίως λόγω του αυξανόμενου κόστους για συγκέντρωση χρηματοδότησης.

Η μείωση θα εμφανιστεί στα αποτελέσματα του οικονομικού έτους που έληξε την 31η Μαρτίου.

Η εταιρία αναθεώρησε και τη guidance για το οικονομικό έτος, προβλέποντας λειτουργικές ζημιές ύψους 690 δισ. γεν, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 430 δισ. γεν. Ωστόσο, η καθαρή απώλεια του ομίλου θα είναι πιο περιορισμένη από ότι αναμενόταν, στα 480 δισ. από 710 δισ., καθώς η Toshiba θα έχει ένα κέρδος 380 δισ. γεν από την πώληση του βραχίονα ιατρικού εξοπλισμού στην Canon τον περασμένο μήνα.

Το MarketWatch τονίζει ότι οι αναλυτές ανέμεναν εδώ και χρόνια μια απομείωση της αμερικανικής μονάδας. Η Toshiba έχει βρεθεί με τεράστια οικονομικά προβλήματα, αφού το 2015 αποκάλυψε ότι για χρόνια εμφάνιζε καλύτερα αποτελέσματα από τα πραγματικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v