Η EON βλέπει κέρδη 1 δισ. μετά το spinoff της Uniper

Η εταιρία επιθυμεί να εστιάσει στην ανανεώσιμη ενέργεια. Η κίνησή της είναι η πιο ριζοσπαστική μέχρι στιγμής αντίδραση στη μεταστροφή της Γερμανίας στον αέρα και στον ήλιο, γεγονός που απειλεί την κερδοφορία των παραδοσιακών εταιριών.

Η EON βλέπει κέρδη 1 δισ. μετά το spinoff της Uniper

Η EON στοχεύει σε υποκείμενα καθαρά κέρδη μέχρι και ενός δισ. ευρώ φέτος, αφού η γερμανική εταιρία ολοκληρώσει ένα spinoff της μονάδας Uniper προκειμένου να εστιάσει στην ανανεώσιμη ενέργεια, τα δίκτυα και τις υπηρεσίες πελατών.

Η εταιρία με έδρα το Essen στοχεύει σε ισχυρές αποδόσεις και σχεδιάζει να πληρώσει στους μετόχους μέχρι και το 60% των καθαρών κερδών της φέτος, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Johannes Teyssen. Η εταιρία θα εισάγει στο χρηματιστήριο το 53% της Uniper, αν και εκκρεμεί μια έγκριση των μετόχων στις 8 Ιουνίου.

Η απόφαση της γερμανικής εταιρίας να διαχωρίσει τα εργοστάσια ορυκτών καυσίμων αποτελεί μία από τις πλέον ριζοσπαστικές αντιδράσεις στην μεταστροφή της Γερμανίας προς την αιολική και ηλιακή ενέργεια. Πρόκειται για μια πολιτική που υπονομεύει τις τιμές στην ενέργεια και πλήττει την κερδοφορία των παραδοσιακών εταιριών.

«Μετά το spinoff, η επιχείρησή μας θα εξαρτάται σε πολύ μικρότερο βαθμό από εξωτερικούς παράγοντες που είναι πέραν του ελέγχου μας, όπως οι μεταβλητές τιμές στα εμπορεύματα», ανέφερε ο CEO, προσθέτοντας πως η EON είναι ενεργή «στις αγορές του μέλλοντος. Αυτές οι αγορές αναπτύσσονται και προσφέρουν την προοπτική σταθερών αποδόσεων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v