Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fiat Chrysler: Στα 478 εκατ. αυξήθηκαν τα κέρδη το α' τρίμηνο

Η αυτοκινητοβιομηχανία εμφάνισε πολύ μεγάλη αύξηση κερδών και άνοδο 3% στα έσοδά της. Η στρατηγική του CEO να εστιάσει στη βόρεια Αμερική και ιδιαίτερα τις ΗΠΑ έχει τονώσει την κερδοφορία.

Fiat Chrysler: Στα 478 εκατ. αυξήθηκαν τα κέρδη το α τρίμηνο

Η Fiat Chrysler ανακοίνωσε πως τα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου ανήλθαν σε 478 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω ισχυρών επιδόσεων στη βόρεια Αμερική.

Η αυτοκινητοβιομηχανία εμφάνισε αύξηση στα κέρδη από τα 27 εκατ. που παρήγαγε την ίδια περίοδο πέρυσι. Ωστόσο το περασμένο έτος τα αποτελέσματα δεν περιλάμβαναν τα κέρδη της Ferrari, μαζί με τα οποία το ποσό άγγιξε τα 92 εκατ.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 3% στο τρίμηνο, σε 26,6 δισ. ευρώ, μεταδίδει το MarketWatch.

Τα αποτελέσματα της εταιρίας καταδεικνύουν πως η στρατηγική του διευθύνοντος συμβούλου Sergio Marchionne να εστιάσει στη βόρεια Αμερική και κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες για την τόνωση της κερδοφορίας, είχε αποτελέσματα.

Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη στην περιοχή υπερδιπλασιάστηκαν στα 1,23 δισ. δολάρια. Η αυτοκινητοβιομηχανία κέρδισε επίσης 96 εκατ. ευρώ στην Ευρώπη, 12 εκατ. στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και 11 εκατ. στη Λατινική Αμερική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v