Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bosch: Αύξηση 24% στα κέρδη του 2015

Η εταιρία απέκτησε εξ ολοκλήρου δύο κοινοπραξίες της και πρόσθεσε πωλήσεις ύψους 22 δισ. στο έτος. Για το 2016 αναμένει αύξηση 3-5%. Πέρυσι ενεπλάκη στο σκάνδαλο της VW όταν παραδέχθηκε ότι την προμήθευσε με εξαρτήματα για τα οχήματα ντίζελ.

Bosch: Αύξηση 24% στα κέρδη του 2015

Η εταιρία τεχνολογίας και υπηρεσιών Bosch ανακοίνωσε εκτόξευση 24% στα κέρδη για το οικονομικό έτος, σε 4,6 δισ. ευρώ από 3,7 δισ. το 2014, επιβεβαιώνοντας μια εκτίμηση για περίπου πέντε δισ. ευρώ.

Η πλήρης απόκτηση δύο κοινοπραξιών, των BSH Hausgeraete και Robert Bosch Automotive Steering, πρόσθεσαν πωλήσεις ύψους σχεδόν 22 δισ. ευρώ το 2015, ανεβάζοντας τις πωλήσεις για το έτος στα 70,6 δισ. Η Bosch παρήγαγε μόλις πάνω από τις μισές πωλήσεις της στην Ευρώπη -37,3 δισ. ευρώ-, ενώ οι πωλήσεις στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και στην Αφρική άγγιξαν τα 19,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η εταιρία βλέπει μέτρια ανάπτυξη στις πωλήσεις φέτος, εκτιμώντας πως θα αυξηθούν μεταξύ τρία και 5%.

«Παρά τα βάρη από μια αναδιάρθρωση και υψηλότερες επενδύσεις για να εξασφαλίσει το μέλλον της, η Bosch στοχεύει να κρατήσει σταθερά τα κέρδη το 2016», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρίας.

Η Bosch αποτελεί μεγάλο προμηθευτή αυτοκινητοβιομηχανιών και πέρυσι ενεπλάκη στο σκάνδαλο της Volkswagen, όταν παραδέχθηκε ότι προμήθευσε τη γερμανική εταιρία με εξαρτήματα που εγκαταστάθηκαν σε εκατομμύρια οχήματα ντίζελ. Ωστόσο, έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v