H Getty κατηγορεί την Google ότι προωθεί την πειρατεία

Η Getty ανέφερε ότι θα υποβάλει επίσημη διαμαρτυρία στις Βρυξέλλες την Τετάρτη, υποστηρίζοντας ότι η Google προσπάθησε να εκμεταλλευτεί δραστηριότητές της στη φωτοδημοσιογραφία.

H Getty κατηγορεί την Google ότι προωθεί την πειρατεία

H Google είναι αντιμέτωπη με μια νέα απειλή στη διαμάχη με την Ε.Ε. για μονοπωλιακές πρακτικές, μετά τη διαμαρτυρία της Getty Images ότι ο κολοσσός υπονομεύει τις δραστηριότητές της.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Getty ανέφερε ότι θα υποβάλει επίσημη διαμαρτυρία στις Βρυξέλλες την Τετάρτη, υποστηρίζοντας ότι η Google προσπάθησε να εκμεταλλευτεί δραστηριότητές της στη φωτοδημοσιογραφία.

Ειδικότερα η αμερικανική εταιρεία κατηγόρησε την Google Images ότι συλλέγει τις φωτογραφίες της με τρόπο που μειώνει την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα της Getty.

H Margrethe Vestager, η Επίτροπος Ανταγωνισμού, έχει ήδη απευθύνει δύο διαφορετικές κατηγορίες κατά της Google, μια για κατάχρηση της κυριαρχίας της στις υπηρεσίες αναζήτησης για να προωθήσει δικές της δραστηριότητες και μια για κατάχρηση της κυριαρχίας της στο λειτουργικό σύστημα Android για να αναγκάσει πελάτες να χρησιμοποιούν διαφημίσεις της Google.

H διαμαρτυρία της Getty αφορά μια άλλη ανησυχία για τις πρακτικές της Google, αυτή της χρήσης περιεχομένου ανταγωνιστών για την προώθηση δικών της υπηρεσιών.

Ορισμένοι από τους πιο επίμονους επικριτές της Google είναι ταξιδιωτικά πρακτορεία, τα οποία έχουν κατηγορήσει την εταιρεία ότι χρησιμοποιεί τις ιστοσελίδες τους για να βελτιώσει την ποιότητα των δικών της ταξιδιωτικών υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v