Η Nestle προχωρά σε κοινοπραξία με την R&R Ice Cream

Η νέα εταιρία θα απασχολεί περίπου 15.000 ανθρώπους και θα παράγει πωλήσεις 2,7 δισ. φράγκων. Η Nestle προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη χαμηλή ανάπτυξη στο παγωτό λόγω χαμηλών περιθωρίων, ενώ αναλυτές αναμένουν τελικά μια έξοδο από τον τομέα.

Η Nestle προχωρά σε κοινοπραξία με την R&R Ice Cream

Η Nestle μετατρέπει μεγάλα τμήματα της παγκόσμιας επιχείρησης παγωτού, σε μια κοινοπραξία με τη βρετανική εταιρία κατεψυγμένων τροφίμων R&R Ice Cream, προκειμένου να μοιραστεί τα κόστη μιας επιχείρησης με χαμηλά περιθώρια και η οποία έρχεται τελευταία σε ανάπτυξη σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες της μεγαλύτερης εταιρίας τροφίμων του κόσμου.

Η κοινοπραξία με έδρα τη Βρετανία θα απασχολεί περίπου 15.000 ανθρώπους και θα παράγει πωλήσεις ύψους 2,7 δισ. φράγκων (2,8 δισ. δολάρια), ενώνοντας μάρκες όπως η Movenpick της Nestle και οι Cadbury και Oreo της R&R.

Η Nestle θα συνεισφέρει με την επιχείρηση παγωτού εξαιρώντας τη βόρεια Αμερική, ανέφεραν οι εταιρίες σε σημερινή ανακοίνωσή τους σύμφωνα με το Bloomberg. Ωστόσο, δεν έχουν αποκαλύψει οικονομικές λεπτομέρειες της επιχείρησης, η οποία θα ονομάζεται Froneri και θα έχει παρουσία σε πάνω από 20 χώρες.

Οι πωλήσεις της Nestle σε γάλα και παγωτό αυξήθηκαν 1,7% πέρυσι –λιγότερο από το μισό ποσοστό που εμφάνισε συνολικά η εταιρία-, ενώ ταυτόχρονα η Nestle χάνει μερίδιο αγοράς από τη Unilever. Αναλυτές εκτιμούν πως η κοινοπραξία ίσως προοιωνίζεται μια έξοδο από το χώρο του παγωτού, μια αγορά που δε συνάδει με την επέκταση της Nestle σε προϊόντα υγείας και ευεξίας, από βρεφικές τροφές μέχρι ροφήματα που καθυστερούν την εκδήλωση της νόσου του Άλτσχαϊμερ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v