Samsung: Αύξηση 14% στα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο

Τα έσοδα της εταιρίας αυξήθηκαν 6%, καθώς το Galaxy S7 ξεπέρασε όλα τα μοντέλα και πίεσε τις πωλήσεις προς τα πάνω. Τα κέρδη αντιστάθμισε μερικώς μια επιβράδυνση στην επιχείρηση τσιπ που εμφάνισε την πρώτη ετήσια πτώση των τελευταίων τριών ετών.

Samsung: Αύξηση 14% στα καθαρά κέρδη το α τρίμηνο

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν 14% καθώς οι ισχυρές αποστολές του νέου Galaxy S7 πίεσε προς τα πάνω τα κέρδη από κινητά τηλέφωνα.

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια smartphones στον κόσμο εμφάνισε καθαρά κέρδη που άγγιξαν τα 5.253 τρισ. γουόν (4,57 δισ. δολάρια) στο τρίμηνο, από 4.626 τρισ. το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους. Αυτό σηματοδοτεί μια μεταστροφή από την πτώση 40% που κατέγραψε το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα συνολικά λειτουργικά κέρδη εκτοξεύτηκαν 12% σε 6.676 τρισ. γουόν από 5.979 τρισ. το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 6% σε 49.782 τρισ. γουόν.

Πάντως, το MarketWatch τονίζει ότι τα κέρδη αντισταθμίστηκαν από μια επιβράδυνση στην επιχείρηση τσιπ της εταιρίας. Η τελευταία εμφάνισε την πρώτη ετήσια πτώση της εδώ και πάνω από τρία χρόνια, με τα λειτουργικά της κέρδη να μειώνονται κατά 10,2% λόγω της υπερπροσφοράς και της μειωμένης ζήτησης.

Η επιχείρηση κινητών τηλεφώνων εμφάνισε λειτουργικά κέρδη ύψους 3,9 τρισ. γουόν, το οποίο μεταφράζεται σε αύξηση 42% από τα 2,8 τρισ. που κατέγραψε πέρυσι.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Samsung απέστειλε 10 με 11 εκατ. μονάδες του νέου της εμβληματικού τηλεφώνου, αριθμός που ξεπερνά εκείνον των προηγούμενων μοντέλων. Τα περιθώρια εμφάνισαν άνοδο σε 14,1% από 10,6% το 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v