Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sony: Ζημίες 88,3 δισ. γεν το δ' τρίμηνο

Κόστη της επιχείρησης τσιπ οδήγησαν σε ζημίες στο τρίμηνο. Ωστόσο οι αναλυτές αναμένουν αύξηση των ετήσιων καθαρών κερδών σε 212,2 δισ. γεν. Έπειτα από τριετή αναδιάρθρωση, η εταιρία πρέπει να «αδράξει ευκαιρίες», λένε τα στελέχη.

Sony: Ζημίες 88,3 δισ. γεν το δ τρίμηνο

Η Sony Corp εμφάνισε ζημίες κατά το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους λόγω δαπανών της επιχείρησης τσιπ, ενώ καθυστερεί να προχωρήσει σε προβλέψεις για το σύνολο της χρονιάς καθώς αξιολογεί τη ζημία από ένα σεισμό που οδήγησε σε κλείσιμο του κύριου εργοστασίου αισθητήρων κάμερας.

Η καθαρή απώλεια ήταν ύψους 88,3 δισ. γεν (812 εκατ. δολάρια) για τους τρεις μήνες μέχρι τα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρίας με έδρα το Τόκιο. Βάσει μιας μέσης εκτίμησης των αναλυτών, η Sony θα εμφανίσει ετήσια καθαρά κέρδη ύψους 212,2 δισ. γεν για το τρέχον οικονομικό έτος.

Μια επιβράδυνση στη ζήτηση για smartphones έχει πλήξει τις αποστολές των αισθητήρων εικόνας, μια επιχείρηση που έχει συνδράμει την τόνωση των κερδών σε μια περίοδο κατά την οποία ο διευθύνων σύμβουλος Kazuo Hirai απομακρύνεται από τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Sony θα πρέπει να παράγει περισσότερα κέρδη από τις κονσόλες του PS 4, προσφέροντας υπηρεσίες στους 50 εκατ. online χρήστες, καθώς και ταινίες και μουσική.

«Τα πρώτα τρία χρόνια του Hirai είχαν να κάνουν με αναδιάρθρωση», τόνισε ο επικεφαλής σε οικονομικά θέματα Kenichiro Yoshida, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. «Στην επόμενη φάση θα πρέπει να αδράξουμε ευκαιρίες», ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v