Νέα τράπεζα συγκεντρώνει χρηματοδότηση με... crowdfunding

Η startup έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα «συνιδρυτών» που επιτρέπει στον κόσμο να αποκτά μετοχές της. Νωρίτερα μέσα στο μήνα προσέφερε δωρεάν μετοχές ισάξιες με το 5% της επιχείρησης. Θα αρχίσει να λειτουργεί αργότερα φέτος και αποκλειστικά online.

Νέα τράπεζα συγκεντρώνει χρηματοδότηση με... crowdfunding

Η βρετανική τράπεζα Tandem επιδιώκει να συγκεντρώσει ένα εκατ. στερλίνες (1,46 εκατ. δολάρια) μέσω crowdfunding, σε μια προσπάθεια να εμπλέξει περισσότερο κόσμο και να προσελκύσει πελάτες.

Η startup έλαβε την τραπεζική της άδεια στα τέλη του 2015 και πρόκειται να ξεκινήσει τις εργασίες της αργότερα φέτος. Αποτελεί μέρος ενός κύματος νέων τραπεζών που λειτουργούν αποκλειστικά online και προσπαθούν να ανταγωνιστούν τους κολοσσούς της βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της, Ricky Knox, η Tandem έχει στο παρελθόν συγκεντρώσει «δεκάδες εκατομμύρια στερλίνες», ωστόσο δεν έχει αποκαλύψει ποτέ το πραγματικό ποσό. Μεταξύ των επενδυτών είναι ο Pierre Omidyar, ιδρυτής του eBay.

Αυτός ο γύρος crowdfunding πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «συνιδρυτών» της εταιρίας, το οποίο επιτρέπει στον κόσμο να αποκτά μετοχές της τράπεζας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Tandem προσέφερε δωρεάν μετοχές ισάξιες του 5% της επιχείρησης, σε αντάλλαγμα συμβουλών και feedback για τα προϊόντα της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v