Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Societe Generale: Αύξηση 6% στα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο

Μια προσαρμογή στην αποτίμηση χρέους και οι ισχυρές επιδόσεις στη λιανική τραπεζική αντιστάθμισαν τα χαμηλά έσοδα από το trading. Η τράπεζα σχεδιάζει επιπρόσθετες περικοπές 220 ευρώ στα κόστη, ενώ είχε ήδη ανακοινώσει μείωση 323 εκατ. μέχρι το 2017.

Societe Generale: Αύξηση 6% στα καθαρά κέρδη το α τρίμηνο

Η γαλλική τράπεζα Societe Generale ανακοίνωσε σήμερα αύξηση στα καθαρά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο, καθώς μια προσαρμογή στην αποτίμηση χρέους και οι ισχυρές επιδόσεις στη λιανική τραπεζική αντιστάθμισαν τα χαμηλότερα έσοδα από το trading.

Η τρίτη μεγαλύτερη εισηγμένη της Γαλλίας σε όρους περιουσιακών στοιχείων ανακοίνωσε ότι τα κέρδη εμφάνισαν αύξηση 6% σε 924 εκατ. ευρώ, από 868 εκατ. ευρώ το περασμένο έτος. Τα έσοδα περιορίστηκαν κατά 3% σε 6,18 δισ. ευρώ.

Η τράπεζα εμφάνισε κέρδος ύψους 145 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο τρίμηνο, λόγω ενός λογιστικού κανονισμού που επιτρέπει στα ιδρύματα να εμφανίζουν λογιστικό κέρδος όταν μειώνεται η αξία της πίστωσής τους.

Η Societe Generale επεσήμανε επίσης ότι θα μειώσει τα κόστη κατά 220 ευρώ ακόμη στην επενδυτική της τράπεζα, μέχρι το 2017. Η τράπεζα είχε ήδη ανακοινώσει περικοπές ύψους 323 εκατ. ευρώ μέχρι το 2017.

Το MarketWatch αναφέρει πως τα αποτελέσματα τριμήνου της γαλλικής τράπεζας αντανακλούν την προοδευτική ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, καθώς αυξάνεται η επένδυση και μειώνονται οι χρεοκοπίες. Όπως συνέβη και με την ανταγωνίστρια BNP Paribas, τα υψηλότερα έσοδα από τη λιανική τραπεζική αντιστάθμισαν την πιο αδύναμη επιχείρηση της επενδυτικής τράπεζας.

Στη λιανική τραπεζική στη Γαλλία, η Societe Generale εμφάνισε καθαρά κέρδη 328 εκατ. ευρώ, το οποίο μεταφράζεται σε μια αύξηση 18% σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, οι δραστηριότητες που περιλαμβάνουν την επενδυτική τραπεζική, τις υπηρεσίες χρεογράφων και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, εμφάνισε μια πτώση 15% σε 454 εκατ. ευρώ, από 532 εκατ. πέρυσι.

Η τράπεζα ανέφερε ότι ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 ήταν 11,1% το Μάρτιο, από 10,9% το Δεκέμβριο. Η Societe Generale έχει βάλει στόχο για 11,5 με 12% μέχρι το 2019.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v