Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Maersk: Στα 211 εκατ. δολάρια τα κέρδη το α' τρίμηνο

Η απότομη πτώση στα ναύλα σε συνδυασμό με τη βουτιά στο αργό έπληξαν τα κέρδη της εταιρίας που εξακολουθεί να περικόπτει κόστη. Η πτώση 26% στα ναύλα χτύπησε ιδιαίτερα τις βασικές εμπορικές οδούς σε Ευρώπη και Αμερική.

Maersk: Στα 211 εκατ. δολάρια τα κέρδη το α τρίμηνο

Η Moller-Maersk ανακοίνωσε σήμερα μια βουτιά στα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου, λόγω μιας απότομης πτώσης στα ναύλα σε συνδυασμό με την πτώση στο αργό που έπληξε τις δραστηριότητες στο πετρέλαιο.

Τα καθαρά κέρδη ήταν στο τρίμηνο 211 εκατ. δολάρια έναντι 1,54 δισ. δολαρίων το περασμένο έτος. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ύψους 106 εκατ. δολαρίων.

Τα ναύλα έπεσαν κατά 26% στο τρίμηνο, ενώ μειώθηκαν σε όλες τις εμπορικές οδούς, ιδιαίτερα στις βασικές της Ευρώπης, της βόρειας Αμερικής και της Λατινικής Αμερικής.

Οι όγκοι αυξήθηκαν κατά 7%, αλλά η υψηλή έκθεση της Maersk στις ευρωπαϊκές οδούς που χτυπήθηκαν ιδιαίτερα την αναγκάζει να εξακολουθεί να περικόπτει κόστη.

Η Maersk Line, ο μεγαλύτερος φορέας κοντέινερ στον κόσμο, εμφάνισε υποκείμενα κέρδη 32 εκατ. δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο, ενώ είχε καταγράψει 710 εκατ. το προηγούμενο τρίμηνο. Η Maersk Oil εμφάνισε υποκείμενες ζημιές 29 εκατ., έναντι κερδών ύψους 207 εκατ. δολαρίων πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v