Η AXA πουλά βρετανική συμβουλευτική πλατφόρμα

Η εταιρία επιδιώκει να πουλήσει και τις υπόλοιπες βρετανικές επιχειρήσεις της. Εκτιμά πως θα δώσει τις δραστηριότητες ασφαλειών ζωής και αποταμίευσης για 650 εκατ. στερλίνες συνολικά, ενώ παλεύει με την αβεβαιότητα και τα χαμηλά επιτόκια.

Η AXA πουλά βρετανική συμβουλευτική πλατφόρμα

Η γαλλική ασφαλιστική εταιρία AXA ανακοίνωσε σήμερα ότι συμφώνησε να πουλήσει τη βρετανική επιχείρηση που συνδέεται με μια συμβουλευτική πλατφόρμα, στην Standard Life. Σύμφωνα με το MarketWatch, δεν έχει αποκαλυφθεί το ποσό της συμφωνίας.

«Η ολοκλήρωση της συναλλαγής είναι αντικείμενο ρυθμιστικών εγκρίσεων και αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016», ανέφερε η εταιρία στην ανακοίνωσή της.

Η ασφαλιστική εταιρία με έδρα το Παρίσι τόνισε επίσης πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με πιθανό αγοραστή -χωρίς να αποκαλύψει ποιος είναι- για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις της στη Βρετανία, περιλαμβανομένων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την προστασία, την επένδυση και τη σύνταξη.

Η AXA αναμένει να πουλήσει τις βρετανικές επιχειρήσεις ασφαλειών ζωής και αποταμίευσης για 650 εκατ. στερλίνες συνολικά.

Η Standard Life ανακοίνωσε σήμερα πως με την απόκτηση του σχετικού χαρτοφυλακίου της AXA οικοδομεί τη θέση της στην αγορά σύνταξης και αποταμίευσης.

Στο μεταξύ, η AXA, όπως και οι ανταγωνιστές της στην Ευρώπη, προσπαθεί να αντεπεξέλθει στην αβέβαιη ευρωπαϊκή αγορά και τα χαμηλότερα επιτόκια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v