Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βarclays: Xoρηγεί στεγαστικά στο 100% της αξίας του ακινήτου

Η βρετανική τράπεζα επιτρέπει σε κάποιους πελάτες να λάβουν στεγαστικό δάνεια στο 100% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, χωρίς την καταβολή εγγύησης. Στόχος σύμφωνα με την Barclays να σταματήσει ο δανεισμός «από την τράπεζα της μαμάς και του μπαμπά»

Βarclays: Xoρηγεί στεγαστικά στο 100% της αξίας του ακινήτου

Η Barclays είναι η πρώτη βρετανική τράπεζα μετά την κρίση του 2008 που προσφέρει στεγαστικά δάνεια στο 100% της εμπορικής αξίας του ακινήτου.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η τράπεζα επιτρέπει σε κάποιους πελάτες να λάβουν στεγαστικό δάνεια στο 100% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, χωρίς την καταβολή εγγύησης.

Οι περισσότερες τράπεζες απαιτούν τουλάχιστον ένα ποσό 5% με 10% για εγγύηση.

Η Barclays ανέφερε πως το στεγαστικό πρέπει να υποστηρίζεται από ένα μέλος της οικογένειας, το οποίο πρέπει να βάλει στην άκρη το 10% του ποσού αγοράς σε ρευστό για τρία χρόνια. Σύμφωνα με την βρετανική τράπεζα το νέο στεγαστικό δάνειο έχει σχεδιαστεί για να βάλει τέλος στην πρακτική του δανεισμού «από την τράπεζα της μαμάς και του μπαμπά» για την χρηματοδότηση της εγγύησης.

Ο Ray Bougler, broker στην John Charcol, δήλωσε: «Είναι το πρώτο πραγματικό 100% στεγαστικό από την παγκόσμια κρίση».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times η κίνηση της τράπεζας σηματοδοτεί μια στροφή σε πρακτικές που ακολουθούνταν κατά την διάρκεια της έκρηξης της αγοράς ακινήτων πριν από την κρίση του 2008, όταν ήταν διαδεδομένη η χορήγηση στεγαστικών δανείων στο 100% της αξίας του ακινήτου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v