Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Σε χαμηλά τριών ετών ο PMI υπηρεσιών τον Απρίλιο

Η Τράπεζα της Αγγλίας θα εξετάσει τα δεδομένα υπό το πρίσμα της αβεβαιότητας για το Brexit. Ο δείκτης PMI ακολούθησε προηγούμενες πτώσεις στις μεταποιήσεις και τις κατασκευές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Βρετανία: Σε χαμηλά τριών ετών ο PMI υπηρεσιών τον Απρίλιο

Ενόψει του βρετανικού δημοψηφίσματος για την παραμονή ή αποχώρηση της χώρας από το ευρωπαϊκό μπλοκ, ο δείκτης PMI υπηρεσιών του Markit βρέθηκε τον Απρίλιο στα χαμηλότερα επίπεδά του εδώ και πάνω από τρία χρόνια.

Ο δείκτης υποχώρησε τον Απρίλιο στο 52,3 από 53,7. Παρότι διατηρείται πάνω από το όριο των 50, πρόκειται για τα πιο αδύναμα επίπεδά του από τον Φεβρουάριο του 2013 και είναι κάτω της μέσης εκτίμησης των αναλυτών για 53,5.

Το Bloomberg αναφέρει ότι η ανάγνωση ακολουθεί μεγαλύτερες από το αναμενόμενο πτώσεις στους δείκτες για τις μεταποιήσεις και τις κατασκευές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι της Τράπεζας της Αγγλίας έχουν τονίσει πως θα ερμηνεύσουν με προσοχή τα δεδομένα ενόψει του δημοψηφίσματος. Στις 12 Μαΐου, η βρετανική Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής (MPC) θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια και θα δημοσιεύσει νέες προβλέψεις.

«Η MPC μάς είπε ότι θα είναι λιγότερο ευαίσθητη απ' ό,τι συνήθως στα δεδομένα εν μέσω όλης αυτής της αβεβαιότητας για το Brexit, αλλά αν όντως έχουμε ανάπτυξη 0,2% ή χαμηλότερα αυτό το τρίμηνο, αυτό θα δοκιμάσει την υπομονή των αισιόδοξων στην επιτροπή», ανέφερε ο Alan Clarke, οικονομολόγος στη Scotiabank στο Λονδίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v