Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ: Στηρίζω τα χαμηλά επιτόκια αλλά θα διώξω την Γέλεν

Δεν έχω κάτι εναντίον της Τζάνετ Γέλεν αλλά θα την αντικαθιστούσα γιατί δεν είναι Ρεπουμπλικανή, δήλωσε σε συνέντευξη του στο CNBC ο Ντόναλντ Τραμπ. Χαρακτήρισε επικίνδυνη την αύξηση των επιτοκίων. Υπέρ αναχρηματοδότησης του μακροπρόθεσμου χρέους.

Τραμπ: Στηρίζω τα χαμηλά επιτόκια αλλά θα διώξω την Γέλεν

Ο Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε την Πέμπτη υπέρ μιας χαλαρής νομισματικής πολιτικής και κατά του ισχυρού δολαρίου, λέγοντας πως αν γινόταν πρόεδρος θα αντικαθιστούσε την Τζάνετ Γέλεν όταν έληγε η θητεία της στο 2018.

«Δεν έχω κάτι εναντίον της Τζάνετ Γέλεν, είναι ένα πολύ ικανό πρόσωπο. Αλλά δεν είναι Ρεπουμπλικανή» υποστήριξε σε συνέντευξη του στο CNBC ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία. «Θα την αντικαθιστούσα μόλις έληγε η θητεία της» πρόσθεσε.

«Είναι υπέρ των χαμηλών επιτοκίων, ήταν πάντα υπέρ των χαμηλών επιτοκίων και ας είμαστε ειλικρινής, είμαι και εγώ υπέρ των χαμηλών επιτοκίων» τόνισε ο ίδιος.«Αν αυξήσουμε τα επιτόκια και αν το δολάριο αρχίσει να γίνεται πολύ ισχυρό, θα έχουμε κάποια πολύ μεγάλα προβλήματα» προειδοποίησε.

«Πληρώνουμε ένα πολύ χαμηλό επιτόκιο. Τι θα συμβεί αν το επιτόκιο αυξηθεί 2,3,4 μονάδες;» ρώτησε ρητορικά, για να απαντήσει αμέσως μετά: «Δεν θα έχουμε χώρα».

Ο κ. Τράμπ υποστήριξε ακόμα πως οι ΗΠΑ πρέπει να αναχρηματοδοτήσουν το μακροπρόθεσμο χρέος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v