Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Αθέτηση πληρωμών από εταιρεία λιπασμάτων

Η Inner Mongolia Nailun Group είναι η όγδοη εταιρεία μέσα στο 2016 που αθετεί δανειακές υποχρεώσεις. Η οικονομική κάμψη κάνει πιο δύσκολη την διάσωση εταιρειών από την κυβέρνηση.

Κίνα: Αθέτηση πληρωμών από εταιρεία λιπασμάτων

Μια κινεζική εταιρεία παραγωγής λιπασμάτων ανακοίνωσε ότι δεν θα αποπληρώσει ομόλογα της που λήγουν την Πέμπτη.

Όπως μεταδίδει το Βloomberg, είναι η όγδοη εταιρεία μέσα στο 2016 που αθετεί δανειακές υποχρεώσεις, καθώς η επιβράδυνση της οικονομίας αυξάνει τις ανησυχίες για κύμα εταιρικών χρεοκοπιών.

Η Inner Mongolia Nailun Group ανέφερε ότι δεν θα είναι σε θέση να τηρήσει τις υποχρεώσεις σε επενδυτές που θα ασκήσουν το δικαίωμα πρόωρης αποπληρωμής την Πέμπτη, σύμφωνα με ανακοίνωση στο χρηματιστήριο της Σαγκάης.

Οι συνολικές χρεοκοπίες σε ομόλογα σε τοπικό νόμισμα το 2016 είναι ήδη υψηλότερες από ότι για το σύνολο του 2015, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να αυξηθούν περαιτέρω. Η Baoding Tianwei Yingli New Energy Resources η οποία έχασε μια αποπληρωμή χρέους την περασμένη χρονιά, ανακοίνωσε την Πέμπτη πως δεν είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να αποπληρώσει χρεόγραφα που λήγουν στις 12 Μαίου.

Εξαιτίας της οικονομικής κάμψης, η δυνατότητα της κυβέρνησης να προχωρεί στην διάσωση εταιρειών έχει αποδυναμωθεί, υποστήριξαν σε έκθεση που δημοσίευσαν την Πέμπτη αναλυτές της China Securities Co.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v