O Tim Cook της Apple μεταβαίνει στην Κίνα

Η επίσκεψη του CEO έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, εν μέσω μεγάλων προβλημάτων της εταιρίας στη χώρα. Σχεδιάζει να συναντήσει ανώτατους αξιωματούχους περιλαμβανομένου του επικεφαλής προπαγάνδας.

O Tim Cook της Apple μεταβαίνει στην Κίνα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, σχεδιάζει να επισκεφθεί το Πεκίνο αργότερα αυτό το μήνα, προκειμένου να συναντήσει ανώτατα κυβερνητικά στελέχη. Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τον κολοσσό στον τομέα της τεχνολογίας, καθώς αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων στη χώρα, περιλαμβανομένου του κλεισίματος ή αποκλεισμού υπηρεσιών και της απώλειας του εμπορικού του σήματος, τονίζει πηγή του Guardian.

Ο Cook έχει ταξιδέψει πολλές φορές στην Κίνα από όταν ανέλαβε τα ηνία της Apple πριν από πέντε χρόνια, ωστόσο η τελευταία αυτή επίσκεψη έρχεται εν μέσω αποδυναμωμένων πωλήσεων smartphones, μιας διαμάχης που θα κοστίσει στην εταιρία το σήμα του iPhone και του αποκλεισμού κάποιων online ψυχαγωγικών υπηρεσιών.

Η κατάσταση έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με το momentum της Apple, η οποία την περασμένη εβδομάδα εμφάνισε την πρώτη πτώση στα έσοδα τριμήνου εδώ και 13 χρόνια.

Παράλληλα, ο δισεκατομμυριούχος ακτιβιστής επενδυτής Carl Icahn γνωστοποίησε σε συνέντευξή του την προηγούμενη εβδομάδα πως πούλησε ολόκληρο το μερίδιο που κατείχε στην Apple, επικαλούμενος την κινεζική οικονομική επιβράδυνση και ανησυχίες για το αν η κυβέρνηση θα μπορούσε να δυσκολέψει την εταιρία να δραστηριοποιηθεί στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο CEO σχεδιάζει να συναντήσει ανώτατα στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής αξιωματούχου για την προπαγάνδα, ανέφερε η πηγή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v