H BlackRock βλέπει το πολύ μια αύξηση επιτοκίου από την Fed το 2016

Η Fed δεν θα αυξήσει τα επιτόκια πάνω από μια φορά το 2016 μετά την απογοητευτική έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της BlackRock.

H BlackRock βλέπει το πολύ μια αύξηση επιτοκίου από την Fed το 2016

Ανώτατο στέλεχος της BlackRock, της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης ενεργητικού, δήλωσε την Παρασκευή πως δεν αναμένει ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια πάνω από μια φορά το 2016 μετά την απογοητευτική έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

«Πιστεύουμε πως είναι πιθανό να δούμε ίσως μια ή ακόμα και καμία αύξηση την φετινή χρονιά» ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ο Rick Reider, υπεύθυνο επενδύσεων σταθερού εισοδήματος της BlackRock.

Nωρίτερα την Παρακευή, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η αμερικάνικη οικονομία δημιούργησε 160.000 θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, τις λιγότερες του τελευταίους επτά μήνες και αρκετά χαμηλότερα από τις προβλέψεις.

Oι αναλυτές ανέμεναν ότι θα δημιουργηθούν 203.000 θέσεις εργασίας.

Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 5% καθώς περισσότεροι πολίτες αποχώρησαν από την αγορά εργασίας. Ειδικότερα, το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό μειώθηκε στο 62,8%, σημειώνοντας την πρώτη πτώση τους τελευταίους επτά μήνες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v