Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Villeroy: Η ΕΚΤ δεν έχει συζητήσει το «χρήμα από ελικόπτερο»

Το χρήμα από το ελικόπτερο δεν είναι απαραίτητο και θα ήμουν ενάντια σε κάτι τέτοιο, δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας στην Sueddeutsche Zeitung. Χαρακτήρισε επικίνδυνη την κριτική Γερμανών πολιτικών στον Μάριο Ντράγκι.

Villeroy: Η ΕΚΤ δεν έχει συζητήσει το «χρήμα από ελικόπτερο»

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ότι το «χρήμα από ελικόπτερο» δεν έχει συζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, υποστηρίζοντας πως δεν είναι απαραίτητο για την ευρωζώνη.

«Ας μην χάνουμε χρόνο μεε ένα ζήτημα που δεν βρίσκεται στο τραπέζι. Δεν έχουμε συζητήσει το ζήτημα στο Συμβούλιο της ΕΚΤ» δήλωσε ο Francois Villeroy de Galhau στην Sueddeutsche Zeitung την Τρίτη.

«Το χρήμα από το ελικόπτερο δεν είναι απαραίτητο και θα ήμουν ενάντια σε κάτι τέτοιο» πρόσθεσε.

Το Μάρτιο, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ερωτώμενος σε συνέντευξη τύπου για το ενδεχόμενο ρίψεων χρήματος από το ελικόπτερο από την κεντρική τράπεζα απάντησε λέγοντας ότι η ιδέα «είναι πολύ ενδιαφέρουσα».

Τις τελευταίες εβδομάδες Γερμανοί πολιτικοί έχουν επικρίνει την ΕΚΤ, διαμαρτυρόμενοι ότι τα αρνητικά επιτόκια πλήττουν τους αποταμιευτές και τις γερμανικές τράπεζες.

Ωστόσο ο κ. Villeroy υπερασπίστηκε τον κ. Ντράγκι έναντι των Γερμανών. «Πιστεύω ότι είναι πολύ επικίνδυνο. Μοιράζομαι και εγώ της κουλτούρα της σταθερότητας των Γερμανών, αλλά υπάρχει μια παρανόηση για το τι σημαίνει σήμερα σταθερότητα».

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος ανέφερε ακόμα ότι η ΕΚΤ πρέπει να λαμβάνει μέτρα όταν ο πληθωρισμός είναι πολύ χαμηλός, γιατί διαφορετικά θα παραβίαζε την εντολή της για την σταθερότητα των τιμών. «Ο σεβασμός των νόμων και των συνθηκών είναι και πολύ σωστά μέρος της γερμανικής κουλτούρας και αυτό ακριβώς κάνουμε» επισήμανε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v