Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Credit Suisse: Ζημίες 302 εκατ. φράγκων το πρώτο τρίμηνο

Η τράπεζα με έδρα την Ελβετία κατέγραψε ζημίες 302 εκατ. ελβετικών φράγκων το πρώτο τρίμηνο του 2016, έναντι κερδών 1,05 δισ. ελβετικών φράγκων το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Credit Suisse: Ζημίες 302 εκατ. φράγκων το πρώτο τρίμηνο

H Credit Suisse ανακοίνωσε την Τρίτη ότι κατέγραψε ζημίες για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο, καθώς συνεχίζει την προσπάθεια αναδιάρθρωσης του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής.

Η τράπεζα με έδρα την Ελβετία κατέγραψε ζημίες 302 εκατ. ελβετικών φράγκων το πρώτο τρίμηνο του 2016, έναντι κερδών 1,05 δισ. ελβετικών φράγκων το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Oι αναλυτές προέβλεπαν ζημίες 424 εκατ. φράγκων. 

Η μετοχή της Credit Suisse καταγράφει άλμα 6% στα 14,15 φράγκα.

Όπως μεταδίδει η WSJ, τα έσοδα υποχώρησαν κατά 30% στα 4,64 δισ. ελβετικά φράγκα.

Η μονάδα παγκόσμιων αγορών του επενδυτικού βραχίονα της Credit Suisse σημείωσε προ φόρων ζημίες 635 εκατ. ελβετικών φράγκων έναντι κερδών 842 εκατ. φράγκων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Τα έσοδα βούτηξαν 60%.

Η ελβετική τράπεζα είχε προειδοποιήσει για ζημίες στον επενδυτικό της βραχίονα.

Ο CEO της τράπεζας, Tidjane Thiam, δήλωσε στο Βloomberg πως δεν πιστεύει ότι θα υπάρξουν χειρότερες συνθήκες για την τράπεζα από αυτές του πρώτου τριμήνου. «Παραμένουμε επιφυλακτικοί όσον αφορά το outlook γιατί φαίνεται εύθραυστο. Η αγορά είναι πολύ ευαίσθητη, δεν υπάρχει πολύ ρευστότητα».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v