Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαουδική Αραβία: Αυξάνει την παραγωγή αργού το 2016

Η Saudi Aramco σχεδιάζει σημαντική αύξηση της παραγωγής αργού το 2016 και επέκταση των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό. Βλέπει ενίσχυση της παγκόσμιας ζήτησης κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Σαουδική Αραβία: Αυξάνει την παραγωγή αργού το 2016

H Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να προχωρήσει σε σημαντική αύξηση της παραγωγής αργού πετρελαίου το 2016 και να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στο εξωτερικό, δήλωσε ο επικεφαλής της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας την Τρίτη.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Αmin Nasser ανακοίνωσε ότι η Saudi Aramco θα αυξήσει την παραγωγική ικανότητα στα στα κοιτάσματα του Σάιμπαχ κατά 33% στα 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα μέσα στις επόμενες εβδομάδες και θα διπλασιάσει την παραγωγή φυσικού αερίου μέσα στην επόμενη δεκαετία.

«Βλέπουμε μια παγκόσμια αύξηση στην ζήτηση» σημείωσε σε συνέντευξη τύπου στα κεντρικά γραφεία της Aramco στην ανατολική Σαουδική Αραβία, αναφερόμενος στην Ινδία, στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Ο κ. Nasser υποστήριξε πως η ζήτηση για αργό πετρέλαιο αναμένεται να αυξηθεί φέτος κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Το Σαββατοκύριακο, η Σαουδική Αραβία αντικατέστησε τον υπουργό Πετρελαίου Ali al-Naimi με τον Khalid al-Falih, πρόεδρο της Aramco και στενό σύμβουλο του πρίγκιπα Mohammed bin Salman, διαδόχου του στέμματος.

Ο πρίγκιπας Mohammed έχει αφήσει να εννοηθεί ότι το βασίλειο μπορεί εύκολα να επιταχύνει την παραγωγή πάνω από τα 11 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v