Η BHP εντείνει την επέκταση και τις επενδύσεις

«Δεν περιμένουμε τις τιμές ανακάμψουν», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος. Η μεταλλευτική εταιρία αυξάνει την παραγωγική ικανότητα, κυρίως σε πετρέλαιο και χαλκό. Αναμένει 3,6 δισ. από την αύξηση στην παραγωγικότητα, μέχρι τα μέσα του 2017.

Η BHP εντείνει την επέκταση και τις επενδύσεις

Η BHP Billiton ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά αποφασιστικά σε νέες επενδύσεις προκειμένου να τονώσει την παραγωγική ικανότητα, ιδιαίτερα στο χαλκό και το πετρέλαιο, παρά την παρατεταμένη πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων.

Η μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρία στον κόσμο σε όρους χρηματιστηριακής αξίας τόνισε ότι σκοπεύει να προσθέσει παραγωγική ικανότητα άνω του ενός εκατ. μετρικών τόνων ισοδύναμου χαλκού με κόστος χαμηλότερο των 1,5 δισ. δολαρίων, το οποίο μεταφράζεται σε μια αύξηση 10% από την τρέχουσα παραγωγική ικανότητα. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινίσει το χρόνο γι' αυτές τις κινήσεις.

Η BHP ανέφερε επίσης ότι σχεδιάζει να παράγει 3,6 δισ. από την αύξηση στην παραγωγικότητα μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους που λήγει στις 30 Ιουνίου του 2017.

«Δεν περιμένουμε να ανακάμψουν οι τιμές», επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος Andrew Mackenzie κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μαϊάμι. «Έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε στο χαρτοφυλάκιό μας αυτή τη στιγμή, ώστε να αυξήσουμε σημαντικά την αξία της εταιρίας», πρόσθεσε.

Μέσα στους επόμενους 18 μήνες, η εταιρία πρόκειται να αποφασίσει και για επενδύσεις στα πρότζεκτς πετρελαίου και αερίου Mad Dog 2 και Spence.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v