Η Γερμανία αυξάνει την «οροφή» των ενόπλων δυνάμεων

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη και η προσφυγική κρίση πιέσει τη γερμανική κυβέρνηση να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στην αναχαίτιση της αναταραχής. Η επέκταση θα επιφέρει αύξηση 3% στα κόστη και άνοδο κατά 90 εκατ. ευρώ τον πρώτο χρόνο.

Η Γερμανία αυξάνει την «οροφή» των ενόπλων δυνάμεων

Η Γερμανία σχεδιάζει να διευρύνει τις στρατιωτικές της δυνάμεις για πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, επικαλούμενη έναν πιο φιλόδοξο ρόλο στη διεθνή σκηνή αλλά και ως απάντηση σε νέες απειλές σε κυβερνοάμυνα και τεχνολογία εναέριας παρακολούθησης.

Το Υπουργείο Άμυνας θα αποσύρει το ανώτατο όριο των 185.000 μελών του στρατιωτικού προσωπικού, προσθέτοντας 14.400 στρατιώτες και 4.400 πολίτες εργαζόμενους μέσα στα επόμενα επτά χρόνια, όπως είπε ανώτατος αξιωματούχος αμύνης απευθυνόμενος σήμερα σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Η επέκταση θα εστιάσει στην κυβερνοάμυνα, στις ειδικές δυνάμεις του ναυτικού και στην τεχνολογία εναέριας παρακολούθησης, σύμφωνα με την πηγή. Η διαδικασία θα επιφέρει μια αύξηση 3% στα κόστη για το προσωπικό και άνοδο κατά 90 εκατ. ευρώ τον πρώτο χρόνο.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και η προσφυγική κρίση που έχουν επιφέρει οι συρράξεις στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, πιέζουν την κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ να χαλαρώσει τους περιορισμούς που θεσπίστηκαν μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στην αναχαίτιση της αναταραχής, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Σπανίως έχει έρθει ο γερμανικός στρατός αντιμέτωπος με υψηλότερες απαιτήσεις απ' ότι τους τελευταίους λίγους μήνες», έχει τονίσει η υπουργός Άμυνας Ursula von der Leyen σύμφωνα με το Bloomberg. «Χρειαζόμαστε να απομακρυνθούμε από την τάση συρρίκνωσης (...) όταν πρόκειται για το προσωπικό μας», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v