Κίνα: Αύξηση 6,5% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Απρίλιο

Οι σχετικές φοροαπαλλαγές ενθαρρύνουν τους αγοραστές και χαλαρώνουν την πίεση των αντιπροσωπειών για τα αποθέματα. Ωστόσο οι αναλυτές τονίζουν ότι τα αποθέματα αγγίζουν ανησυχητικά επίπεδα.

Κίνα: Αύξηση 6,5% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Απρίλιο

Οι κινεζικές πωλήσεις αυτοκινήτων επιταχύνθηκαν τον Απρίλιο, καθώς μια φοροαπαλλαγή εξακολούθησε να ενθαρρύνει τους αγοραστές και χαλάρωσε την πίεση στους αντιπροσώπους που παλεύουν με τα μεγάλα αποθέματα.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρέδωσαν συνολικά 1,78 εκατ. επιβατηγά οχήματα –sedan, SUV και minivans- σε αντιπροσωπείες της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου τον περασμένο μήνα. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 6,5% σε σχέση με πέρυσι, ανέφερε σήμερα η κυβερνητική Ένωση Κινέζων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.

Το MarketWatch τονίζει ότι τα SUV εξακολουθούν να αποτελούν το φωτεινότερο σημείο στην αγορά, με τις πωλήσεις να εμφανίζουν ετήσια αύξηση 32% τον Απρίλιο και τις μονάδες να αγγίζουν τις 609.300.

Πάντως, πρόσφατη έρευνα της Ένωσης Κατασκευαστών κατέδειξε ότι στα τέλη Μαρτίου τα αποθέματα των αντιπροσωπειών ισούνταν κατά μέσο όρο με πωλήσεις 1,55 μήνα, έναντι δύο μηνών στα τέλη Φεβρουαρίου. Στην Κίνα, οι αναλυτές τονίζουν ότι οι αντιπρόσωποι θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν για τα μεγάλα τους αποθέματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v