Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Altice: Μικρή αύξηση στα EBIDTA το α' τρίμηνο

Ο ισχυρός ανταγωνισμός από αντιπάλους της γαλλικής μονάδας οδήγησε σε επιβράδυνση στην ανάπτυξη κερδών. Τα έσοδα υποχώρησαν κατά 2,7%. Η εταιρία επανέλαβε την guidance και αναμένει να ολοκληρωθεί η αγορά της Cablevision το δεύτερο τρίμηνο.

Altice: Μικρή αύξηση στα EBIDTA το α τρίμηνο

Η Altice, ο όμιλος τηλεπικοινωνιών που αγοράζει την Cablevision Systems για 10 δισ. δολάρια, ανακοίνωσε σήμερα μια επιβράδυνση στην ανάπτυξη κερδών το πρώτο τρίμηνο, κυρίως λόγω της κερδοφορίας της βασικής γαλλικής μονάδας που αντιμετωπίζει ισχυρό ανταγωνισμό από τους αντιπάλους της.

Η εταιρία εμφάνισε μια ετήσια αύξηση 0,9% στα προσαρμοσμένα EBIDTA σε 1,6 δισ. ευρώ. Η μικρή αύξηση οφείλεται περισσότερο στις επιδόσεις των δραστηριοτήτων σε Πορτογαλία και Ηνωμένες Πολιτείες, μεταδίδει το MarketWatch.

Τα έσοδα εμφάνισαν πτώση 2,7% σε σχέση με πέρυσι σε 4,3 δισ. ευρώ, καθώς η γαλλική μονάδα SFR χτυπήθηκε από τον ανταγωνισμό με την Orange, την Bouygues και το χαμηλού κόστους φορέα Iliad.

Τα προσαρμοσμένα EBIDTA της SFR υποχώρησαν κατά 9% σε 851 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδά της μειώθηκαν 6,1% σε 2,57 δισ. αφού έχασε πελάτες σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Πάντως, η Altice διατήρησε την guidance για το 2016. Παράλληλα, η εταιρία που έχει επιχειρήσεις καλωδιακής τηλεόρασης και τηλεπικοινωνιών σε Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες και Ισραήλ, επανέλαβε πως αναμένει να ολοκληρωθεί η απόκτηση της Cablevision μέσα στο δεύτερο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v