Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Αύξηση 0,3% στη βιομηχανική παραγωγή το Μάρτιο

Αν και η βιομηχανική παραγωγή εμφάνισε μικρή αύξηση το Μάρτιο, υποχώρησε 0,4% το πρώτο τρίμηνο του έτους. Η βιομηχανία συρρικνώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, ενώ η παραγωγή εμφάνισε τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση από το 2013.

Βρετανία: Αύξηση 0,3% στη βιομηχανική παραγωγή το Μάρτιο

Η βρετανική βιομηχανία συρρικνώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS). Παρότι η βιομηχανική παραγωγή εμφάνισε μηνιαία αύξηση 0,3% το Μάρτιο, υποχώρησε 0,4% κατά το πρώτο τρίμηνο, όπως και το τελευταίο τρίμηνο του 2015.

Όπως μεταδίδει το BBC, σε σύγκριση με το περασμένο έτος, η παραγωγή μειώθηκε 1,9% το πρώτο τρίμηνο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από το 2013.

Η μεγαλύτερη πτώση προήλθε από την παραγωγή στον τομέα σιδήρου και χάλυβα, ο οποίος υποχώρησε 37,3% το Μάρτιο σε σχέση με πέρυσι.

Πάντως, οι βιομηχανίες πετρελαίου και αερίου είδαν μια απότομη αύξηση 17% το Φεβρουάριο και 10,9% το Μάρτιο σε σχέση με τους ίδιους μήνες του 2015.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι ο μεταποιητικός και ο κατασκευαστικός τομέας καθυστερούν ολόκληρη την οικονομία της χώρας, οδηγώντας μια επιβράδυνση στην ανάπτυξη από 0,6% το προηγούμενο τρίμηνο σε 0,4% το πρώτο τρίμηνο του 2016, ανέφερε η ONS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v