Generali: Πτώση 14% στα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο

Οι μεταβλητές αγορές μετοχών και τα χαμηλά ευρωπαϊκά επιτόκια έπληξαν την κερδοφορία της ασφαλιστικής. Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 12%. Κακές ήταν οι επιδόσεις στις ασφάλειες ζωής και στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

Generali: Πτώση 14% στα καθαρά κέρδη το α τρίμηνο

Η Assicurazioni Generali ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 14% το πρώτο τρίμηνο, κυρίως λόγω των μεταβλητών αγορών μετοχών και των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων στην Ευρώπη που έπληξαν τις επιδόσεις της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας της Ιταλίας.

Η Generali τόνισε ότι τα καθαρά κέρδη έπεσαν σε 588 εκατ. ευρώ από 682 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του 2015. Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 12% σε 1,16 δισ. ευρώ.

Η επιχείρηση ασφαλειών ζωής της εταιρίας εμφάνισε πτώση 8,1% στα λειτουργικά κέρδη σε 756 εκατ. ευρώ, ενώ οι δραστηριότητες που σχετίζονται με ιδιοκτησίες και ασφάλειες ατυχημάτων παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, στα 498 εκατ. ευρώ.

Πέραν του αντίκτυπου από τα χαμηλά επιτόκια, η Generali γνωστοποίησε ότι κατέγραψε λιγότερα κέρδη από το χαρτοφυλάκιο χρεογράφων σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους, μια περίοδο ιδιαίτερα κερδοφόρα για τον όμιλο.

Οι σχετικά κακές συνθήκες στην αγορά επίσης επηρέασαν τις επιδόσεις της μονάδας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας, Banca Generali.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας βάσει του κανόνα Solvency II ήταν 188% στα τέλη Μαρτίου, αφού η εταιρία παρήγαγε στη διάρκεια του τριμήνου πέντε ποσοστιαίες μονάδες επιπρόσθετου κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v