H Bayer εξερευνά προσφορά $40 δισ. για τη Monsanto

Η γερμανική εταιρία εξετάζει τρόπους για τη χρηματοδότηση μιας πιθανής εξαγοράς. Δεν έχει φτάσει σε τελική απόφαση, ενώ ενδέχεται να απορρίψει την ιδέα ή να επιδιώξει άλλες συναλλαγές με τη Monsanto, όπως κάποια κοινοπραξία.

H Bayer εξερευνά προσφορά $40 δισ. για τη Monsanto

Η Bayer εξετάζει την πιθανότητα να προχωρήσει σε προσφορά για την εξαγορά της αμερικανικής ανταγωνίστριας Monsanto. Μια τέτοια συμφωνία θα δημιουργούσε τον μεγαλύτερο προμηθευτή αγροχημικών στον κόσμο, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση και τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Η γερμανική εταιρία έχει προχωρήσει σε εσωτερικές προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις, ενώ έχει μιλήσει και με συμβούλους σχετικά με την πιθανή εξαγορά της Monsanto. Η τελευταία είναι χρηματιστηριακής αξίας 40 δισ. δολαρίων, ανέφεραν οι πηγές.

Η Bayer, η οποία εκτιμάται περίπου στα 84 δισ. ευρώ, εξετάζει τρόπους για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας, περιλαμβανομένων πιθανών πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων.

Οι πηγές τονίζουν ότι δεν υπάρχει τελική απόφαση επάνω στο θέμα και πως η εταιρία μπορεί και να απορρίψει την ιδέα ή να επιδιώξει άλλες συναλλαγές με τη Monsanto, όπως κάποια κοινοπραξία ή πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων.

Εκπρόσωποι των δύο μερών δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v