Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Audi: Το σκάνδαλο της VW θα μας επηρεάζει όλο το 2016

«Το βάρος από το σκάνδαλο με τα ντίζελ δεν έχει αποκαλυφθεί» ακόμη, υποστηρίζει ο CEO. Αυτό προσθέτει στον ανταγωνισμό, τις μεταβλητές ισοτιμίες και της δυσκολίες στην Ευρώπη. Πάντως η εταιρία επιμένει πως θα αυξήσει πωλήσεις και λειτουργικά κέρδη.

Audi: Το σκάνδαλο της VW θα μας επηρεάζει όλο το 2016

Η Audi, η κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων που φέρνει στην Volkswagen το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της, εκτιμά ότι οι συνέπειες από το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων της VW θα εξακολουθεί να την επηρεάζει για ολόκληρο το 2016.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Rupert Stadler, ανέφερε σήμερα σε απόσπασμα της ομιλίας του για την ετήσια συνεδρίαση των μετόχων στην «πατρίδα» της Audi, το Ίνγκολστατ της Γερμανίας, ότι με το σκάνδαλο παραβιάστηκαν κανόνες και «ηθικοί φραγμοί».

«Το βάρος που έχει επιφέρει το θέμα με τα ντίζελ δεν έχει αποκαλυφθεί», ανέφερε ο Stadler. Όπως επεσήμανε, αυτό προσθέτει στις υπόλοιπες δυσκολίες φέτος, μεταξύ των οποίων ο έντονος ανταγωνισμός στην Κίνα, οι μεταβλητές ισοτιμίες και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η προσφυγική κρίση και το πιθανό Brexit.

Πάντως, ακόμα κι έτσι, η Audi εμμένει στα σχέδιά της να αυξήσει τις πωλήσεις και να παράγει λειτουργικά κέρδη ενός εύρους 8-10% των εσόδων.

Το Bloomberg επισημαίνει ότι τα κέρδη της Audi είναι ζωτικής σημασίας για τη Volkswagen στην προσπάθειά της να βγει από την κρίση που επέφερε το σκάνδαλο. Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης έχει έρθει αντιμέτωπη με κόστη δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στο πλαίσιο των αρνητικών επιπτώσεων του σκανδάλου, η Audi θα ανακαλέσει περίπου 2,3 εκατ. αυτοκίνητα, δηλαδή περίπου το ένα πέμπτο των οχημάτων που έχουν επηρεαστεί παγκοσμίως. Επιπλέον, η μάρκα είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία ενός από τους κινητήρες που οι αμερικανικές αρχές τονίζουν πως παραβιάζει την νομοθεσία για τις εκπομπές ρύπων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v