Η Apple επένδυσε $1 δισ. στο αντίπαλο δέος της Uber στην Κίνα

O CEO του τεχνολογικού κολοσσού Tim Cook ανέφερε πως η κίνηση θα βοηθήσει την Apple να κατανοήσει καλύτερα την κινεζική αγορά. H κινεζική εταιρεία ανέφερε πως προσέφερε πάνω από 11 εκατομμύρια διαδρομές την ημέρα, διατηρώντας μερίδιο 87% στην κινεζική αγορά.

Η Apple επένδυσε $1 δισ. στο αντίπαλο δέος της Uber στην Κίνα

H Apple επένδυσε 1 δισ. δολάρια στην Didi Chuxing, την εφαρμογή διαμοιρασμού αυτοκινήτων που έχει μεγαλύτερο μερίδιο στην Κίνα από την Uber.

O CEO του τεχνολογικού κολοσσού Tim Cook ανέφερε πως η κίνηση θα βοηθήσει την Apple να κατανοήσει καλύτερα την κινεζική αγορά. Η Didi Chuxing ανακοίνωσε από την πλευρά της πως αποτελεί την μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της.

Όπως μεταδίδει το BBC, η εταιρεία ανέφερε πως προσέφερε πάνω από 11 εκατομμύρια διαδρομές την ημέρα, διατηρώντας μερίδιο 87% στην κινεζική αγορά.

Η Didi Chuxing, που μέχρι πρότινος ήταν γνωστή ως Didi Kuaidi, στηρίζεται και από τους διαδικτυακούς κινεζικούς κολοσσούς Tencent και Alibaba.

Η αμερικάνικη Uber δυσκολεύεται να εγκαθιδρυθεί στην κινεζική αγορά, μολονότι έχει επενδύσει σε αυτήν η κινεζική μηχανή αναζήτησης Baidu.

Τον Φεβρουάριο η Uber παραδέχτηκε ότι χάνει πάνω από 1 δισ. δολάρια στην Κίνα, δαπανώντας τεράστια ποσά για να επιδοτήσει φθηνότερες διαδρομές.

Όπως επισημαίνουν οι New York Times, η κίνηση είναι αρκετά ασυνήθιστη για την Apple, η οποία δεν συνηθίζει να επενδύει σε άλλες εταιρείες. Η τελευταία εξαγορά ήταν το 2014, όταν πρόσφερε 3 δισ. δολάρια για την μουσική υπηρεσία Beats.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v