Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφυγή κατά της VW εξετάζει το νορβηγικό επενδυτικό ταμείο

To Norges Bank Investment Management, που κατέχει το 1,64% της Volkswagen, δήλωσε πως σκοπεύει να συμμετέχει στη συλλογική αγωγή που κατατίθεται κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας, λόγω μη έγκαιρης ενημέρωσης των μετόχων για το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων.

Προσφυγή κατά της VW εξετάζει το νορβηγικό επενδυτικό ταμείο

Το νορβηγικό επενδυτικό ταμείο σχεδιάζει να συμμετέχει στη συλλογική αγωγή που κατατίθεται στη Γερμανία κατά της Volkswagen, μετά τις αποκαλύψεις ότι η αυτοκινητοβιομηχανία παραποίησε στοιχεία για τις εκπομπές ρύπων 11 εκατ. οχημάτων diesel παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εκπρόσωπος του Norges Bank Investment Management δήλωσε πως το fund «σκοπεύει να συμμετέχει στη νομική ενέργει κατά της Volkswagen, για την παροχή λανθασμένων στοιχείων εκπομπών ρύπων». Το ταμείο, το οποίο σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg κατέχει το 1,64% της Volskwagen, δηλώνει πως θα κινηθεί προκειμένου να «προστατεύσει» τη συμμετοχή του στην αυτοκινητοβιομηχανία.

«Είναι ευθύνη του ΔΣ να διασφαλίσει ότι δημοσιοποιούνται στους μετόχους ακριβείς και έγκαιρες πληροφορίες», σημείωσε.

«Η Volkswagen πληροφόρησε το κοινό για τα λανθασμένα στοιχεία αφού οι αμερικανικές αρχές δημοσιοποίησαν την επιστολή με την ειδοποίηση της παραβίασης».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v