Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Tencent αυξάνει τα δάνεια για εξαγορές στα 4 δισ. δολάρια

Η Tencent και η ανταγωνίστρια Alibaba συγκεντρώνουν δάνεια για να χρηματοδοτήσουν επέκταση στην Κίνα και το εξωτερικό. Πρόσφατο κοινοπρακτικό δάνειο της Tencent υπερκαλύφθηκε και η εταιρία σχεδιάζει τώρα να μαζέψει μέχρι και τέσσερα δισ.

Η Tencent αυξάνει τα δάνεια για εξαγορές στα 4 δισ. δολάρια

Η Tencent Holdings αυξάνει το ποσό του προγραμματισμένου της δανείου σε μέχρι και τέσσερα δισ. δολάρια, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση και τις οποίες επικαλείται το MarketWatch. Ο κινεζικός κολοσσός στο διαδίκτυο ενισχύει τους πόρους για πιθανές εξαγορές.

Η Tencent βρισκόταν εν μέσω διαπραγματεύσεων με τράπεζες προκειμένου να συγκεντρώσει δύο δισ. δολάρια από ένα κοινοπρακτικό δάνειο, όπως μετέδωσε η Wall Street Journal σε ρεπορτάζ της τον περασμένο μήνα. Ωστόσο το επιθυμητό δάνειο υπερκαλύφθηκε και η εταιρία σχεδιάζει πλέον να μαζέψει πάνω από τρία και μέχρι τέσσερα δισ. Οι πηγές διευκρινίζουν ότι τα επιπρόσθετα κεφάλαια θα επιτρέψουν στην Tencent να χρηματοδοτήσει περισσότερες αποκτήσεις.

Η εταιρία κοινωνικών δικτύων που διαχειρίζεται την εφαρμογή μηνυμάτων για smartphones, WeChat, αλλά και η αντίπαλός της, Alibaba Group Holding, συγκεντρώνουν τους τελευταίους μήνες τραπεζικά δάνεια προκειμένου να χρηματοδοτήσουν μια επέκταση μέσω εξαγορών στην Κίνα και το εξωτερικό. Τον Νοέμβριο, η Tencent εξασφάλισε κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 1,5 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τις πηγές, πέντε τράπεζες –οι Citigroup, Australia & New Zealand Banking Group, Bank of China, HSBC και Mizuho Financial Group- συμμετέχουν στο πιο πρόσφατο δάνειο της Tencent, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτό το μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v