Αργεντινή: Διακανονισμός $217 εκατ. με ενεργειακές εταιρείες

Το υπουργείο Οικονομικών της Αργεντινής θα αποζημιώσει την βρετανική BG Group και ττην αμερικάνικη El Paso Energy, βάζοντας τέλος σε διεκδικήσεις.

Αργεντινή: Διακανονισμός $217 εκατ. με ενεργειακές εταιρείες

Η Αργεντινή κατέληξε σε συμφωνία να καταβάλλει $217 εκατ. σε δύο ενεργειακές εταιρείες, βάζοντας τέλος σε δύο υποθέσεις πού είχαν οδηγηθεί σε διεθνή διαιτητικά όργανα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το υπουργείο Οικονομικών της Αργεντινής θα αποζημιώσει την βρετανική BG Group και ττην αμερικάνικη El Paso Energy.

«Και οι δύο συμφωνίες βάζουν τέλος σε διεκδικήσεις και ανοίγουν τον δρόμο για την επιστροφή άμεσων επενδύσεων, ειδικά από εταιρείες που προέρχονται από τις δύο αυτές χώρες (την Βρετανία και τις ΗΠΑ) και στον τομέα της ενέργειας» ανέφερε το υπουργείο.

Το Διεθνές Κέντρο Διευθέτησης Επενδυτικών Διαφορών της Παγκόσμιας Τράπεζας είχε λάβει απόφαση υπέρ και των δύο εταιρειών το 2014.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, η Αργεντινή επέστρεψε στις παγκόσμιες αγορές χρέους και πλήρωσε τα hedge funds γύπες που είχαν μηνύσει την χώρα, 14 χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας.

H κυβέρνηση ανέφερε πως η καταβολή των $217 εκατ. θα γίνει μέσω ομολόγων σε ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v