Ο Σόρος επιστρέφει στις επενδύσεις σε χρυσό

Το Soros Fund Management επέστρεψε στις επενδύσεις σε χρυσό στο πρώτο τρίμηνο του 2016. Αγόρασε μερίδιο 1,7% στην Barrick Gold και δικαιώματα προαίρεσης σε 1,05 εκατομμύρια μετοχές του SPDR Gold Trust. Μικρότερη κατά 37% η έκθεση σε αμερικανικές μετοχές.

Ο Σόρος επιστρέφει στις επενδύσεις σε χρυσό

O δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος μείωσε τις τοποθετήσεις του σε αμερικανικές μετοχές και αγόρασε μερίδιο 264 εκατ. δολαρίων στη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χρυσού στον κόσμο.

Η αξία των αμερικανικών μετοχών του Soros Fund Management υποχώρησε στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016 κατά 37% στα 3,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Σόρος απέκτησε μερίδιο 1,7% στην Barrick Gold. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυσή του σε αμερικανική εταιρεία. Το fund του Σόρος είχε αποχωρήσει από την καναδική μεταλλευτική το τρίτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο διάσημος επενδυτής απέκτησε και δικαιώματα προαίρεσης σε 1,05 εκατομμύριο μετοχές του SPDR Gold Trust, ενός ETF που παρακολουθεί την τιμή του χρυσού.

Ο κ. Σόρος πούλησε μερίδιο στη Level 3 Communications αξίας 173 εκατ. δολαρίων και ποσοστό στην Dow Chemical αξίας 161 εκατ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v