Πρώην στελέχη της Google ξεκινούν startup αυτοοδηγούμενων φορτηγών

Ενώ οι κολοσσοί στην τεχνολογία εστιάζουν στα αυτοοδηγούμενα οχήματα, η Otto στρέφεται στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων μπαίνοντας σε έναν μεγάλο και βασικό κλάδο. Στις ΗΠΑ, φορτηγά μεταφέρουν το 70% του συνόλου των προϊόντων.

Πρώην στελέχη της Google ξεκινούν startup αυτοοδηγούμενων φορτηγών

Μια ομάδα πρώην ανώτατων εργαζομένων της Google έχει ξεκινήσει τη startup Otto με στόχο να μετατρέψει φορτηγά που ήδη κυκλοφορούν στο δρόμο σε αυτοοδηγούμενα.

Την ίδια στιγμή που εταιρίες από την Google μέχρι την Tesla συζητούν για αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα, η νέα εταιρία που αποκαλύφθηκε σήμερα σκοπεύει να εστιάσει στις οδικές μεταφορές μεγάλων αποστάσεων.

Και οι τέσσερις συνιδρυτές της Otto εργάζονταν προηγούμενα στην Google, ενώ ένας από αυτούς, ο Anthony Levandowsk, είχε ζωτικής σημασίας ρόλο στο πρότζεκτ αυτοοδηγούμενων οχημάτων της εταιρίας, επισημαίνει το CNBC.

Η startup θεωρεί πως η νέα τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει έναν πολύ σημαντικό και βασικό κλάδο, καθώς τα αυτοοδηγούμενα φορτηγά θα μπορούσαν να επιλύσουν προβλήματα που προκύπτουν στο δρόμο. Για παράδειγμα, από τους μεγάλους αμερικανικούς αυτοκινητόδρομους περνούν 4,3 εκατ. φορτηγά που μεταφέρουν προϊόντα. Κάθε μέρα, φορτηγά μεταφέρουν το 70% ολόκληρου του όγκου προϊόντων στις ΗΠΑ ή 14 δισ. τόνους φορτίου ετησίως, σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών.

Επιπλέον, παρότι τα φορτηγά αντιστοιχούν μόλις στο 5,6% των συνολικών αποστάσεων που διανύουν όλα τα αμερικανικά οχήματα, επιφέρουν το 9,5% των δυστυχημάτων στη χώρα. Η Otto ευελπιστεί να βάλει τέλος σε αυτά τα προβλήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v