Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτείται ο πρόεδρος της Mitsubishi

Ο Tetsuro Aikawa αναλαμβάνει την ευθύνη για το σκάνδαλο των δοκιμών εξοικονόμησης καυσίμου και παραιτείται για να «πραγματοποιηθεί μια ριζική αναμόρφωση». Μαζί με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο θα αποσυρθούν τον Ιούνιο, στην ετήσια συνάντηση μετόχων.

Παραιτείται ο πρόεδρος της Mitsubishi

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mitsubishi Motors, Tetsuro Aikawa, πρόκειται να παραιτηθεί τον Ιούνιο αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το σκάνδαλο με τα παραποιημένα στοιχεία των δοκιμών για την εξοικονόμηση καυσίμου σε οχήματα της εταιρείας, όπως τόνισε σήμερα η αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο Tetsuro Aikawa, καθώς και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Ryugo Nakao θα παραιτηθούν τον Ιούνιο, με την ετήσια συνεδρίαση μετόχων της Mitsubishi, τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Πρέπει να παραιτηθώ ώστε να πραγματοποιηθεί μια ριζική αναμόρφωση στο τμήμα ανάπτυξης οχημάτων», ανέφερε σύμφωνα με τη Wall Street Journal ο Aikawa, ο οποίος στο παρελθόν ήταν επικεφαλής του τμήματος αυτού.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει παραδεχθεί πως «μαγείρεψε» στοιχεία που σχετίζονται με την οικονομία καυσίμου σε ορισμένα οχήματα που πωλήθηκαν στην Ιαπωνία, καθώς και πως χρησιμοποίησε παράνομες μεθόδους σε δοκιμές πολλών μοντέλων για 25 χρόνια, θυμίζει το MarketWatch.

Την περασμένη εβδομάδα, η Nissan Motor γνωστοποίησε ότι θα αγοράσει ένα μερίδιο 34% στη Mitsubishi, παίρνοντας τον έλεγχο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι δύο εταιρίες ανέφεραν ότι η Nissan θα ορίσει ένα στέλεχος που θα ηγείται του τμήματος ανάπτυξης οχημάτων της Mitsubishi.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v