Η Apple ανοίγει κέντρο ανάπτυξης iOS στην Ινδία

Η εταιρία στρέφεται στην Ινδία σε αναζήτηση μελλοντικής ανάπτυξης. Η μονάδα θα ανοίξει στο τεχνολογικό κέντρο της χώρας, όπου πάνω από ένα εκατ. άνθρωποι απασχολούνται στον τομέα και το 40% των αποφοίτων πανεπιστημίων ειδικεύεται σε σχετικούς κλάδους.

Η Apple ανοίγει κέντρο ανάπτυξης iOS στην Ινδία

Η Apple σχεδιάζει να ανοίξει ένα κέντρο στη Μπανγκαλόρ της Ινδίας για την υποστήριξη και την ανάπτυξη εφαρμογών. Η εταιρία στρέφεται στη χώρα σε αναζήτηση μελλοντικής ανάπτυξης για τα iPhones και άλλα προϊόντα, όπως ανέφερε σε σημερινή της ανακοίνωση.

Ο κολοσσός στον τομέα της τεχνολογίας επεσήμανε ότι το νέο κέντρο πρόκειται να ανοίξει στις αρχές του 2017. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, η Apple θα προσφέρει στήριξη σε developers που αναπτύσσουν λογισμικό για τα προϊόντα της εταιρίας όπως τα Apple Watch or iPhone.

«Με το άνοιγμα αυτής της νέας εγκατάστασης στη Μπανγκαλόρ, προσφέρουμε στους developers πρόσβαση σε εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν καινοτόμες εφαρμογές για πελάτες σε όλο τον κόσμο», υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook σε δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Η Μπανγκαλόρ θεωρείται μεγάλο τεχνολογικό κέντρο της Ινδίας, εξηγεί το CNBC. Κάποιες από τις πιο επιτυχημένες startups του χώρου έχουν εκεί την έδρα τους. Επιπλέον, πάνω από ένα εκατομμύριο κάτοικοι της πόλης εργάζονται στον τομέα της τεχνολογίας και το 40% και παραπάνω των αποφοίτων τοπικών πανεπιστημίων ειδικεύονται στη μηχαvική ή την τεχνολογία πληροφοριών, ανέφερε η Apple.

Ο CEO που βρισκόταν στην Κίνα τις προηγούμενες ημέρες, μετέβη απευθείας στην Ινδία όπου πρόκειται μεταξύ άλλων να συναντήσει τον πρωθυπουργό της χώρας Ναρέντρα Μόντι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v